לא מעט עיתונאי אוכל, שפים, ומקצוענים בתחום הקולינרי מכירים את המוצרים שלנו מניסיון אישי. את התרשמויותיהם העלו בכל המדיות האפשריות בחרנו עבורכם כמה ציטטות ותמונות שממש אהבנו ומשקפים את התיעוד העיתונאי לאורך השנים.
שנת הטאבון – מגזין Time Out TLV
יעל רוזן שירי כץ
“תמיד הוא היה כאן, ניפק מקרבו הלוהט פיצות, סמבוסקים ופוקאצ’ות, אבל לטאבון יש תפקיד קולינרי הרבה מעבר לללהט טמפרטורות אקסטרמיות ליצירת בצקים – לטאבון יש עוצמות מסורתיות ונוסטלגיות. הוא יכול לאפות בצקים, ובמקביל, כשמכבים אותו למשך הלילה, נותר
בו החום השיורי שבישל לאורך ההיסטוריה קדרות באטיות, מבחר טעמים ומרקמים של בשר, דגים, פירות ים וירקות לנימוחות מענגת….
חיים כהן היה מהראשונים להציב טאבון במרכז מסעדת ‘יפו תל אביב’. השנה הצטרפו לא מעט שפים למעגל הטאבון…”
“חם ..לוהט..טאבון” מגזין Rest Pro
” אם בתחילת הדרך הטאבון היה מזוהה עם מסעדות שף כמו ‘קלארו’ ו’השולחן’ ומקומות מובילי דרך כדוגמת ‘רן שמואלי’ או ‘חוות רונית’ כיום שש שנים אחרי הטאבון נכנס גם למסעדות בדרג הביניים”..
“פיצות, פוקאצ’ות או תבשילי קדירה- תנורי אבן האיטלקיים כבר אינם מראה נדיר במסעדות בארץ. מה צריך לדעת על הכלי העוצמתי הזה שממלא את החלל בנוכחות ובטעם משובח”.
מלך הטאבון, וואלה אוכל גרדה כהן , יוני 2015
מתוך ראיון עם אסף גרופר בעלים של 450°C :
“אצל האיטלקים לא נתפס שאפשר להכניס לשם משהו חוץ מפיצה. באיטליה יש 99 אחוז מסעדות איטלקיות וכולם מגישים אוכל איטלקי שלא חורג מהנורמה. אבל בארץ עושים פיוז’ן מהכל, מערבבים, מכניסים קבבים ולוקוסים לתנור וזה מתאים למטבח שלנו כמו כפפה ליד. כל העולם הזה התפתח נורא מהר, שפים התחילו וניסו לעבוד ופתאום קלטו שזה מכשיר עבודה מהמם. זה לא ממש טרנד כי זה תמיד היה פה, אלא יותר כמו עוד יכולת שהפכה זמינה עבור השף” .
זה דורש הרבה כסף, חצר ומטבח גדול?
“כמעט ולא, כי יש תנורים בכל מיני גדלים. אני מתקין גם במרפסות בקומה שלישית בכרמיאל וכמובן שגם בסביון ובכפר שמריהו. פעם רק משוגעים לדבר קנו. היום זה סיפור של 10-14 אלף שקלים ומי שרוצה לקחת את זה שלב קדימה יכול להרשות לעצמו ולקבל כלי שיודע לתת תוצאה מקצועית אבל מותאם לשימוש ביתי. אין סיבה בעולם שבמקום עם 300 ימי שמש בשנה, תרבות חוץ מפותחת, אנשים שיושבים מסביב למנגל, והעדפה כללית לפחמימה, שזה לא יהיה חלק בלתי נפרד מהסט הכללי של המטבח”.
עוד אלמנט מעניין בביקוש שמלהיב את גרופר, הוא סגירת המעגל עם ההיסטוריה בחזרתו של הטאבון לתפקידו הקהילתי המלכד. “אני עושה עכשיו בבית ג’וברין פרויקט של טאבון קהילתי, שכל הקהילה תוכל להשתמש בו”, הוא אומר בהתרגשות. “אני חושב שזה נורא נכון, זה מה שהיה פעם בכל כפר – טאבון ומקום קולקטיבי שבו אפו לחם לכל הקהילה”.
“אני והטאבון” נירה ורותי רוסו , 7 ימים ידיעות אחרונות
“תשכחו מהגריל, הלהיט הלוהט של הקיץ הוא הטאבון… אין לוהט יותר מטאבון לוהט בקיץ ואין דרך כיפית יותר להכין פיצה או פיתות או אנטיפסטי, עוף או דגים או גבינות שרי על ערימת שמנת חמוצה…”
“טאבון רוקבוקס…למי מתאים: אנשים עירוניים, מעשיי ויעילים שמבשלים הרבה במיוחד כאלה שאוהבים בצקים איטלקיים וירקות צלויים בתנור. ההשקעה בטאבון רוקבוקס לא קטנה ומתאימה רק אם אתם יודעים בוודאות שייעשה בו שימוש גדול.”
“אצלנו מהיום שהוא נכנס לפעילות הוא יצא להפסקות קצרות בלבד, ועד כה טוחן משמרות כפולות כמו טבח מנוצל..”
יתרונות: יחס מושלם בין גודל לתועלת טאבון עירוני קטן ובריון.
שורה תחתונה: כל טאבון מקצועי אחר עולה פי חמישה לפחות ודורש חלל גדול. מספק מענה מושלם לכל הצרכים של טבח ביתי טוב.
“חם מהטאבון” ענת יפה, מגזין הארץ
“בשלנים חובבים ומקצוענים מגלים בשנים האחרונות את סוד קסמו של הטאבון, החושף את הטעמים הייחודיים של חומרי הגלם ומשלים חוויה קולינרית מדויקת וייחודית”
טאבון זה חגיגה
ניסיונם של מאות לקוחות בשוק הביתי והמקצועי אינו מטעה: טאבון הוא תוספת מרגשת, מיוחדת, פשוטה להפעלה ואיכותית לכל מטבח. מעבר ליתרונות הקולינריים מספק הבישול בטאבון למבשל חוויה עוצמתית של יצירה קולינרית וארוח ומאחד בשמחה בין הסועדים – חברים ובני משפחה”
אם מעניין לכם ואתם רוצים ללמוד עוד אנחנו תמיד לשרותכם..מוזמנים ליצור עמנו קשר בכל הדרכים המקובלות תמיד נשמח לענות, ללמד, לשתף, להמליץ ולכוון.
כי גם אנחנו למדנו דבר או שניים במהלך השנים.
077-9973779 info@450°C.com